Khamis, 31 Disember 2009

Gud bye 2009 !!~ Welcome 2010 !!~

Olaaaaaaaaa
tak lama lagi thn 2009 akn melabuhkn tirainye..
So i want to share to u all bout my memories in 2009
n xlupa jugak harapan ku utk thn 2010..

Jom kita mulakn dgn kenangan pahit+kelak+masin

check it out guyzzzzzzzz ^-^

                                                 *admittttt at kmc


ha sudah dpt award.kuikui


yaaa 5hari berkampung disana
.
.

Special 10q to all my love family,my bff,my ofcmate
yg
dtg melawat diri ini..
Thank you,Toce,Terima kasih
Seksa beb nak2 after operation..
jaga kesihatan ya awanis after this..



* my hero @#$%^&*\



Waaaaaaaaaaaaa ( no no u cant' cry after this)
guyzzz after this i will edit
all my email name,ym,msn,fb,fs,tw,ms n also this belog
coz i dun want to remember his name (hope so)

                                                          asap ya awanis !!!!



                                                        * arobikkk xberkesan



                                               Mcm mana nk jawab tu..ya i know i knoww
                                                            arobik aje xberkesan..
                                                 Ok no more explanation okeysss
                                                            I'll do it after this ^_^


kenangan manis melecehhh

Ops xblh kongsi ats arahan seseorg..hahaha..sorry ya

                                                    Ok i tebus dgn yg ini

                                                for sure with sha narlia..happy sgt..





WELCOME 2010




-/My wish in 2010 are hope that my L U C K Y in this year..hope soooo

-/etc dpt keje gov or somthing else yg btul2 hargai pkerja yg rajin like me.huahua

-/dpt memiliki keta sendiri yg keluarkan duit sendiri..ketanyee

                                                        ya im so xcited lor

-/also kesihatan yg baik for me n also sure to my love family

-/my cgpa will good





Ok sy tdk hangout mlm ini utk sambut thn br..credit for me ^_*
Telefon akan berbunyi sebentar lagi..So byeeee

Selasa, 22 Disember 2009

@penang

mOOd ;  tiReD


just come back frm penang wif my love family on 19-22 Dis09..




                                           Flamingo Hotel by the beach of Penang..

Time2 ni mmg full la hotel..cr punya cr dpt gak hotel..
pusing hbs semua hotel kt bt feringgi..
Last2 dpt hotel nih..dlunye hotel ni dikenali as Crown Jewel Hotel..
Mybe ditukar milik sj kot sbb dlm2 tu semua sama jer..
Hotel ni pun full.sbbnye ada seminar gov nye kot..
Km stay situ 3hari 2mlm..

Sbbnye hotel ni best kerana dkt ngn pantai..
Area situ private only for the customer..
Tp xmandi pun..PANAS !!~


Tgk kn btul panas..kalo time ptg sibuk kuaq jln lak..mana nk smpt


Sha Narlia tgh main pasir..Cian dia xde kwn ;(


Tgk pantai pun dr jauh..hehehe..tp dia dh puas mandi kolam.


Posing b4 mknan sampai time lunch..



Ini antara mknan nyer..
Sedappp ker??xsgt..decorate je lbh .hehe


Sha Narlia tekun tgk tv..






Menu breakfast utk diet..best kn kalo dpt bt mcm ni tiap2 pg.hehehe


Adik gue..Bj km sama bkn share hokey..


Sha Narlia sibuk nk jugak ade dia



eeee mlsnye nk upload pic daaa..like i said awai2 td..so tired..
bnyk lg pic shopping brg2 di Gurney Plaza,mandi manda di kolam..huahua..
xpe lh kalo rajin nanti akan disambung ke part II..
Kalo rajin ler diulangi sekali lg hokey..hahaha




p/s ;nk p tgk ladangku di fb.mcm ne la jd.lama ditinggalkn..

Khamis, 10 Disember 2009

soRRy gHan~

Salam semua..

Entry kali ni ditujukn khas bt sahabat ku yg telah banyak membantu diriku
semasa aku berada diperantauan~jasa2 beliau dan family tidak akan ku lupakan~

Emosi = sgt2 sedih
Tempat = didalam bilik

NURJEHAN MOHD ZAIN~aku mintak maaf bnyk2 sbb xdpt
                                              attend kenduri ko kt klntn lusa.
                                              tp present aku akan muncul ya..
                                              yelah,dlu kita semua( all my roomate )
                                              dh janji kn akn attend
                                              kenduri semua kita..
                                              at last jd mcm ni..tu pun ko yg kawen dlu kn.
                                              tp sekrng semua dh bz,,
                                              opsssssss bkn semua actually aku sorang
                                              jer yg xp.hehehe..mula2 mmg nk g (cewah ayt!!)
                                              tp ade mende yg xdpt dielakkn..
                                              sorry again babe~

                                             Hope ko akan berbahagia ngn azhar..
                                            At last kawen gak ko ngn dia kn.
                                            syoknye kn..
                                            aku happy sgt bila tahu ko nk kawen.
                                            Congrate ya~


Meh aku show off sikit pic dia..tp xde la pic dia sorang dlm simpanan aku..
xpe aku tunjuk pic km ramai2 ;p

              dr sebelah kiri ats kerusi ; AWANIS,NURJEHAN( ha ni lah beliau)
              dr belakng kiri ;WAN NORLIZA,NOREHAN.ROHAYA,ZUHAIDAH

sedikit info;- tarikh pic diambil sekitar thn 2004
                 - lokasi direstoran sate malaysia kb
                 - actually ada event time tu  tp xingt event apa..
                    tp tgk km pakai colour bj seakan sama.hoho




p/s ; beliau skunk brkhidmat sbg doktor gigi di hospital kelantan.. Amin (rezeki kwn2~)

Ahad, 6 Disember 2009

lalalalala ~






      ice cream coktail cream vanilla yg banyak..sedapppp












             tadaaaa sudah hbs ice cream nye...






p/s; kekeringan idea kerana mentelaah sehari suntuk ;)

p/s; wIsH mE LuCk

Rabu, 2 Disember 2009

Renung2kn~

Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,



Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.






Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,


Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.






Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,


Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.






Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,


Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.






Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,


Fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Tuhan untuk diberikan teman hidup.






Hari ini sebelum kita mengeluh tentang hidup,


Fikirkan tentang seseorang yang meninggal terlalu cepat.






Sebelum kita mengeluh tentang anak-anak kita,


Fikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul.






Sebelum kita mengeluh tentang rumah yang kotor kerana pembantu tidak mengerjakan tugasnya,


Fikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.






Dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan,


Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.






Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,


Ingatlah bahawa tidak ada seorangpun yang tidak berdosa.






Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,


Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Tuhan bahawa kita masih hidup
 
 

Ahad, 29 November 2009

SkIn CaRe



yuhuuuuuuuu..


alo semuaa..xsabar nk post entry kali nie..
berkenaan kecantikan yo~

ceritenye gini..aku actually nk tukar suda product skin care nih..yelah pakai yg lama
xpun berkesannye..produk lama tu terpksa drahsiakn hokey~
aku pun tengh berkira2 ler product apa nk pakai..muka makin hari makin teruk.
mybe disbbkn oleh make up yg dipakai selama 8jm lbh setiap hari dn mybe jugk
sbb kemalasan diriku ini..huahuahua..paham2 suda~
so ptg td aku pun g as mall survey2 n beli trus la apa yg berkenan..
setiap counter skin care aku terjah..antara sk 11 or shiseido..
nk beli sk 11 tp phm2 ler,,,so aku try pakai shiseido..
tberkenan sama ngn beautician nye..pandai btui la dia memikat customer mcm aku nih..
so finally aku pun beli la product tersebut(shisiedo purness kit)
hope that kali ni berkesan beb..bila dh okey br beli set yg full ~
oklh aku stop entry ini disini..ending yg cukup seronok..byeeeeeee




                ini la  yg dpt aku snap..bukti beb aku dh beli..pasni muka pasti cantik huahua~



p/s; nk p cuci muka daaaaa.hohoho

Ahad, 22 November 2009

hishh bOsAnyEeeE

Salam hye all..

Wahh this week sgt2 memBOSANkn...xde aktiviti lgsung.
Mber2 semua senyap jer..tahu dh skunk musim ujan..smua mcm mls jer nk hangout.
Nk shooping pun wajib tunggu dpt gaji tp skunk dh start tau sales ujung thn..Hmm kali ni nk shooping sungguh..jgn jeles okey..nk beli jeans ZARA..beg??? beg xpikir g..nanti tgk2 kt sana mana cntk..bj MNG..perfume lak nk try NINA RICCI..fuhhhh mmg wangi beb sbb aku penah bau wangian dia dr mber kepada mber aku pakai(in love tu;).. shoes aku mantain VINCCI..hahaha,,yelah VINCCI punya style mmg cntk2 smua.never to curang ok even ade NOSE, SEMBONIA or something else.pastu nanti nk g IKEA..rasa mcm nk decorate blk la bilik nih..opsss jgn silap sangka bkn sbb aku nk kawen okey.ala utk kepuasan diri sendiri..lgpun bilik aku ni tmpt paling aku syg..xpe akan di show off kn bilik ni pabila sudah siap mendecorate~.nk shooping kali ni aku akan terbang ke kl..my gf  dh sabar tunggu kedatangan ku ini..Wah2..rasa mcm 'kerana diriku sgt berharga' 
eeee xcited tul la kalo bab2 nk shooping nih..xkan hbs story mory nyer..
Story punya story mcm da lari tajuk jer kn kn...eheh nk g mana tajuk..xpe la bedal jer~suka suki i la ni kn blog i ..hmm okey la nk sambung tdo lg r.. daaa~




  p/s;  HARAP DPT BONUS THN NI BNYK SIKIT






p/s; nk showw offf sket pic smlm g mkn masakn thai kt mana tah diorang bwk aku..hohoho

Jumaat, 20 November 2009

jOm jWb~ tag berkisar ttg prcintaan

1) When first time you meet him/her?



at school..lama tuh




2)what do you feel?



xde feel.haha



3)what you feel right now?



ha dh feel..syiok sgt



4)if your enemy do anything that you hate, what you will do first?



tarik muka..



5)give 5 characters that have at you.....



cute.

shopaholic.

Fashionista..haha


Punctual

4 dh ler..kahkah




6) if he/her have broke your heart, what your action?



waaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!(menangis laaa)



7) what character you like toward him/her?


same character with me~




8) who is the name of no.1?



A..



9) if your lover become your enemies, is it you will hate him/her?




yup..no if..already maaa



10) the most memorable thing he/her had done to you?



 xingat





11)the most thing that he/her have said to you?



take care.. huh bosannnn ayt





12)no.7 boy or girl?



boy





13)who is no.9?



mana leh bgtau tau..eheh nk pusing2 soklan lak





14)to the person that always support to you?



I also will support u (even he dun no)



15)10 people to tag...


sleeping beauty
sleeping beauty
sleeping beauty
sleeping beauty
sleeping beauty
sleeping beauty
................
penat dh taip..
ikut la sapa nak bt...





p/s: LOVE SOMEONE WHO LOVES YOU~

Khamis, 19 November 2009

tag oleh sleeping beauty ~

2. Saya sedang mendengar :

drama melayu mama tgh layan..



3. Mungkin saya patut :

kawen sekarang,,opsss



4. Saya suka:

karok..



5.Sahabat-sahabat baik saya:

semuanya perangai xde yg control ayu beb..(laki len cerite!!)



6.Saya tak faham:

soalan nie..!!



7.Saya kehilangan:

 my laptop..oh no bodoh tul pencuri tu



8.Ramai yang berkata:

cantiknye wanis hari ni :-)



9.Makna nama saya :

opss..nk check jap



10.Cinta itu:

Buang masa



11.Di suatu tempat, seseorang sedang:

tido..ZZZzzzzzzzzzzz



12.Saya akan cuba :

diet..huahuahua



13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :

sampai bila-bila..



14.Telefon bimbit saya :

br beli xsampai 2minggu



15.Bila saya terjaga dari tidur :

akan fikir breakfast best x hari ni



16.Saya paling meluat apabila :

org yg nk menunjuk-nunjuk..diulangi MENUNJUK-NUNJUK



17.Pesta/Parti adalah :

best..sure p kalo ade org invite :p



18.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :

19..coz im a playgirl at that time..kuikuikui



19.Hari ini :

Aman xmsg pun :(



20.Malam ini saya akan :

susun makeup yg b'terabur ats meja



21.Esok pula saya akan :

p keje la..bsok best leh mengulat.haha





22.Saya betul-betul inginkan :

gaji naik byk sikit..kalo dk cabut..2gu pe g



23.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :

bila la nak kawen~



24.Makanan Barat atau Jepun:

nape?nk belanje ke??



25.Bilik yang terang atau gelap:

gelap kot..tah..suka hati r



26.Makanan segera adalah :

i'm lovin it.......(opss sama jwpn ngn sleeping beauty lak)



27.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?:

terakhir??



28.Siapa yang anda mahu Tag?:
 
keabadianchinta~

Selasa, 10 November 2009

make a decision~


hye..entry kali ni mcm serious jew bnyi kn...hoho..xde la serious mana benarnye.
Al-kisahnye ni mcm ni.tp sebelum ni org yg bertanggungjwb ats semua2 ni ade lh:
tadaa..

Dia yg suruh aku bt keputusan ni sama ada nk g bercuti di mana(Malaysia saja.hehehe)
Fenin la memikirknnye..actually km dua je nk p pun.p dua org br best..ramai2 bt lagi sakit kepala jew.kata nk g bercuti kn..for sure lh nk tenangkn pikiran..plussss km kn bestfren 4ver..
Setelah pikir bujet n cuaca ada lh dua tiga tmpt..
bukit tinggi ke??mcm best..lgpun aku penah pg tp lama daa..
NEXT

cameron ke??mcm best gak..tp xblh lwn best lg bukit tinggi..pun penah pegi..baru jugak dlm thn pas.
LASTLY

genting??yg ni mesti direject awai g..sbbnye br sgt aku p..xkn nk p lagi.
tp hari tunye p xsempat la nk main semua game..hoho

Selalunye pilihan pertama yg tepat..so sure lh aku pilih nk g bukit tinggi..
hmm xsabarnye nk p..nanti km leh snap pic manyak2 okey..Byee




p/s:Semua pic diatas adalah rekaan semata2..blum pegi lg..mcmne nk snap..haha.apa daa

Jumaat, 30 Oktober 2009

Layan jap~


Jangan dekat atau
jangan datang kepadaku lagi
aku semakin tersiksa
karena tak memilikimu

ku coba jalani hari
dengan mengganti dirimu
tapi hatiku selalu
berpihak lagi padamu

mengapa semua ini
terjadi kepadaku


Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa
Menjauh dari angan tentangnya

namun apalah daya ini
bila ternyata sesungguhnya
aku terlalu cinta dia..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dahulu kau mencintaiku
Dahulu kau menginginkanku
Meskipun tak pernah ada jawabku
Tak berniat kau tinggalkan aku
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku
Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku
Sekarang kau pergi menjauh
Sekarang kau tinggalkan aku
Disaat ku mulai mengharapkanmu
Dan kumohon maafkan aku
Aku menyesal tlah membuatmu menangis
Dan biarkan memilih yang lain
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu
Pasti itu terbaik untukmu
Janganlah lagi kau mengingatku kembali
Aku bukanlah untukmu
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Meski ku memohon dan meminta hatimu
Jangan pernah tinggalkan dirinya
Untuk diriku

Jumaat, 16 Oktober 2009

Genting 09.10.09







waaaa genting im coming..tp xbanyak snap pic la..
sbbnya jurukamera ni eksyen sikit..
huhuhu...

Sabtu, 3 Oktober 2009

******


no idea to said..hahhaha

Rabu, 30 September 2009

Im still single..


Yes..im still single.

not much word can said but i know u all tau the meaning of this..

sad...not really (50% je)

happy...not really jugak ( 50% )

but im happy with my love family and friends.

when will im not single??

hehehe..

not sure lah..

tp muda lg kn..xyah nk pikir sgt bab2 tu(ayat mcm kenal jer!!)

apa pun kta enjoy dlu zaman single mingel nie.hahaha..

tp........

im still mengharapkan seseorang tu...

if we meant to be..InsyAllah..

Rabu, 2 September 2009

shoppinggggg time


fuhhh..
ramai giler org dlm QUEENSBAY MALL nie..
mentang2 la ade discount besar2ran..
nk cr kedai padini pun dekat beberapa jam..hahaha
tp ok lah dpt beli kasut 8 pasang tuh kt vincci.
nk tgk pic2 kasut tu akan diupload..tungguuuuu

Khamis, 20 Ogos 2009

hidup GANO EXCEL..


Berapa thn aku di gano excel???
itu aku xpasti..
tp best la disini..
enjoy..
dpt bnyk pengalaman..
suka duka semua ada..
lpas ni kalo dh xde rezeki keje disini ni akan
ku simpan semua kenangan.....
kenangan terindah...terindah lah sangattttt :)

Salam Ramadhan Al-Mubarak..

Semoga tahun nie ibadat kita lebih bermakna dr thn2 sebelumnye..
InsyaAllah..
Dan jgn lupa jgn kesihatan sepanjang ramadhan nie..
ye lh sekrng h1n1 di negara kita ditahap
yang membimbangkan..
so,nk g pasar ramadhan tu hati2 semua..

Isnin, 15 Jun 2009


Ini persembahan yg happening sgt time annual dinner GE last year..lagu nye Sha na na..xsesuai dgn baju kn :p ..mmg enjoy giler.Hope this year nk bt persembahan lg gempak..

Semalam kami p karaoke..hehehe..best sgt2 even still berpantang..gagah tu aku..Atin turun sini kononnye nk melawat org sakit tp melencong lak..hahaha..nakal ya ^

fRen 4eVer..


Ini lah Nurazzatin..she my bstfren that i had in this world..we all kenal dh lebih 10thn..lamakn..

Sabtu, 13 Jun 2009



this is my office n also my officemate intan n iera..

2nd year i at GE.. kalo xperasaan tudung pink it me :)

Khamis, 11 Jun 2009

my princess


this is my sibling..
klong,adik,n me..
Related Posts with Thumbnails