Isnin, 20 Jun 2011

Ya Robbi

Sometimes we forget

Sometimes we're idle

Sometimes we're blind

HE's watching us

Ya ALLAH..

Indeed humans are forgetful by nature

Even if overwhelmed by a thousand advice every time

Still hard to penetrate the heart because of sins

That form a barrier between me and HIM



Uh' back then in the dark gloomy world

Although lights,fast songs made me dance

Together with them on the same ark

Drenched in sweat oh' filled with shame

Yah' yah' I forgot



I'm day dreamin..

Happily engrossed even for awhile

But the pleasure..

Can't be expressed

Why?

Because I have no grasp of reality

I'm lost amidst the worldliness

World oh' world



I am only human

Who often forget

Who are always idle

With the lies and deceit oh' world



Ya ROBBI

I submit everything

Accept my prayer



If you ask me honestly uh' Why is the world like a magician

Playing the illusion and blurring the mind

Everything in front of our eyes looks oh' so good

But in actual fact oh' it's the opposite



HIS book,HIS words which I'd once forgotten

I start to recite even if I'm slow as a turtle

For I know this is the book of answers to

The world's crossword puzzle



I'm day dreamin..

Happily engrossed even for awhile

But the pleasure..

Can't be expressed

Why?

Because I have no grasp of reality

I'm lost amidst the worldliness

World oh' world



I am only human

Who often forget

Who are always idle

With the lies and deceit oh' world



Ya ROBBI

I submit everything

Accept my prayer


Bridge
I'm helpless

Please forgive..Please forgive..(Ya ALLAH,my LORD)

Give me the light

Please forgive me..Please forgive me..(Please forgive me)

Place me in your paradise



Ya ROBBI

I submit everything

Accept my prayer



Back then when someone said that prayer is the pillar of faith

I had my doubts..

But now I'm certain

Alhamdulillah..

 
 
 
YA ROBBI frm khurafat film

Ahad, 19 Jun 2011

Rabu, 15 Jun 2011

saya bagi kamu :)

Sekarang tiba masanya saya pula memberi kamu...hehehe....
dlu-dlu( -adiah-dpt-adiah )kamu memberi saya. (geli dak ayat i)hahaha..
bff i la u all.. bufday present in adv to her la..berpeluh gak aku nk mencari..akhirnya dpt juga..
taktau berkenan ke dak minah tu..Tapi ini dtg dr oversea ok sayang..mesti kamu suka..
tdk terdapat disini ;) ye kee???pandai-pandai jer aku


next year cari tema adiah lain pula ye..actually dgn cara ini dpt
eratkan persahabatan kami yg dekat 13thn ni..
sajasukasukabukannakmenunjukpunnn..

Ini lah bff saya..saja kecilkan sbb dia tak suka tunjuk-tunjuk kott picture dia..tp tetap nk tunjuk..haha



Eh-eh korang td i tgh makan benda-benda semua ini..erkk..Alhamdulilah..
                                  tak sedap pun..hehehe..

Ni pun tak sedap sgt..selalu order if mkn kt sini..taktau kenapa bila tak suka tapi tetap order..haha..tlg jwb sat sesapa..
Nampak-nampak???dh tinggal half dah bila take pic..so mean that yg ni mmg sedap ler..tawaf la berapa kali pun kt tmpt kek tu tetap pilihan hati yg ini..huhuuuu..
Apa kes cerita makanan lak ni tersasul..heheee..mcm nk jimatkan entry je..aha betul tu malas la pulak nk buat entry baru so terus jer cerita kan..hahahaaa..bye

Jumaat, 3 Jun 2011

iNai

Saya adalah suka memakai inai...heheee..hilang seri ke kalo sokmo pakai??mitos jer kan... :)
Tak kira sama ada yg lukis or pakai biasa ja.ada yg tempek n lukis sendiri n ada jugak yg bt kt kedai ... pastu bila dh pakai kan ade jer suara-suara yg berbunyi mcm minat sungguh dia dgn inai, la pakai g inai,tak cantik la pakai inai, dan sebagainya...huhuuuu tapi haku fedulik haper kan kan kan...just love that..ape nk tgk bukti??jom jom i show kn tp cikit2 dh ler nanti ada org muntah ijau lak..huhuhuuu

heheee tngn yg besar comel tu saya yer..hahaa and tngn yg kecil comel tu cha narlia..sibuk nk lukis jugak dia.. :)

ini pun inai juga ..hehehe..jgn terkejut ye cuma ni versi tak cuci lagi..hahaaaaa..
last punya kasi close up sikit...dh la ye sikit-sikit .tp kesimpulan nya mmg cun kan kan kan pakai inai ni.. :))








p/s : baju kegemaran aku itu..harap maklum.. bwekk

Khamis, 2 Jun 2011

waiting,hoping,wishing

wahhh tajuk entry dasatt..heheee..saja ja bikin gempak-gempak sikit..tp u all dpt agak kn..heheee..malu nk cerita so we wait and see ya darling semua..dah terlanjur buat entry ni kan jom la kita share-share pic yg ada -ing...hehehee..gigih !!.



Shooping...ini xtiviti terpaling i like ye..



Secret Reciping..hahaaa..xkira nk jugak -ing nya..semarin dlu kite br mkn jer kek nya..cedapp




Shooting...ce ce wahhhh ..baru terlibat jer..sikit-sikit boleh laa..




Fitting..beli baju lani kene menerai cik kiah wei..huhuuuu..sebab-sebab nya hmmmm..... :(




Posing...ini pn i like..hehehee..tp nmpk gedik kn..actually this is for my friend outdoor photoshoot wedding..wahhh jawapan dh mcm artis.. kata pelakon




Loving... silent mode ..kikiki *_*




Cooking...pls percaya kan siti saya..hahahaa




Swimming...idak le dgn baju mcm gitu ...sometimes i love swimming only at Cenang beach.. :p




and lastly Pelaming..hahaaa,,opsssss !!! bye -bye-bye
Related Posts with Thumbnails