Ahad, 6 November 2011

Jatuh hati lagiii...huhuhu

Aduhaii aku sudah jatuh  la u all..mesti nak kena tengok-tengok la..hehehe..Bukan jatuh hati apa..jatuh hati kat this colour .. Nude kan???bila kita pakai colour ni kan kita akan rasa mcm putih bersih ja..Serious aku cakap..kan dia macam skin colour kita..uihh jatuh hati ya amat..now aku dah start kumpul this colour.....



Eh not me ..hehehe..kalo aku yg cantik mcm ni bf xlari dah..huhuhu..artis nama apa yek?dh 
lupa la pulak...tp yang penting cantikkk kan colour ni??cun melecunn..



Kan cantik???cantik kan??wahh dh mcm meroyan dh ni..kacauu


Ha ambik hang...depa pun pakai gak kaler ni... Betui-betui cantikkk..



#Artis ni pun pakai baju colour ni gak..memang cantik la bila tgk dia pakai..
macam kena jaa.dah la kt red carpet pulak tu...
Nak tengok ka u all...huhuhu













































































Amacam ??ada beran..hahahhaha...lawak-lawak malam raya..
Ohh selamat hari raya korban ye semua..





p/s:naktawennantinakpilihkalernilaa~

Khamis, 3 November 2011

Apa nak kata?

Apa nak kata u all kalau dah rindu kekasih hati??auwww....



I am waiting and hoping and wishing for the time, when we can be together again...
                           

 I think of you with every waking moment of my life and dream of you with every dream that I have.

You may not be here with me... But thoughts of you are always in my heart.        






from,

Orang yg meroyan















.

bikin kek malam-malam..


Ha ambik kau status fb aku time2 mcm ni..gara-gara tempahan kakak aku la ni..balik keja sampai la buat xdapat-dapat lagi 20bijik..huhuuu..

Isnin, 31 Oktober 2011

It my day...bufday yang ke twenty six


Amacam peram simpan picture ur truly potong kek..heheee...
Moga-moga ini tahun terakhir sambut bufday sendirian..aceeeceeee ;)


Jumaat, 30 September 2011

Mcm mana nanti....

Uwaaa ku akan merindui dia..... Mcm mana berjauhan nanti ...dah tu jer ...bye

Sabtu, 17 September 2011

Pencuci mulut?


Petang-petang macam ni saja la kann..lapaq macam-macam..haihhh..ada ja rekaan nk buat apa ..
Ni fruit coktail aku buat time bufday party kat office..Manisss macam orang nya..hahaha..boleh??
Ada orang yang lalu suka and ada yang tak suka..mungkin sebab manis dan boleh juga mendatangkan
banyak penyakit ye kawan-kawan..Tapi mama aku selalu juga buat..sebulan sekali..Sebab dah 
terbiasa dengan dessert ni so wajib makan dalam sebulan mesti makan sekali..Bf aku pun suka 
dessert ni...ya akan ku mantopkan buatan dessert ini.. :))










Jumaat, 16 September 2011

Macam-macam sakit

Lately ni aku asyik sakit jer..macam-macam sakit muncul..pelik la juga..habis sakit nu sakit ni mai pula kadang yang tak baik lagi pun tambah sakit lain pula -_-"


Sakit ni baru jaa jadi..tiba-tiba ja dia jadi macam time kita naik atas bukit..bergaung semacam jer..
Pastu bukan sekejap-sekejap jer oke..dalam 3jam juga la dia jadi hilang sendiri..Stress,tekanan .
Kadang jadi malas nak keluarkan suara sebab nanti suara kita akan keluar area telinga!!
Macam-macam petua yang aku dapat dari kawan-kawan and semua dah try....Tp tetap tak 
berkesan laa..Try p farmasi jer nak beli ubat pun depa tak bagi sebab ini penyakit ho macam serious lo..
I serammm .jom cari pakar telinga supaya tidak menjadi anak dara pekak.
Sebab-sebab terjadi maybe aku ni habit yang suka sangat mengorek telinga guna cottonbite tetiap malam 
sebelum tidur..Ha ini akibat nya..mama dah kata selalu sangat korek..itu antara dialog mama ku. :)



Tau jadi apa korang kt tangan aku?tiba-tiba boleh naik bengkak kat pergelangan tangan aku belah depan nu..
Bila picit kan keras macam rasa ada tulang..aduhhh ini bukan seram tapi Gerun !!..
Kadang ada juga rasa sakit if gunakan tangan belah kiri ni..and juga rasa mcm sakit dalam urat-urat ni .
Sudah ketemu doc dan dia cadangkan aku berjumpa terus dengan doc pakar..
Ini adalah kerana segala tissue dalam tangan aku ini telah tersumbat dengan sendirinya..maka akan naik
benjolan tersebut..akan dan mungkin akan terus membesar..So,kena buangkan tissue tersebut..
Caranya adalah dengan menebuk atas pergelangan tangan tesebut untuk membuang segala benda alah terlekat..Pulak dah...Doc cadangkan hanya sedut sahaja dan tak perlu buat pembedahan..Cukup 
tiga kali dia naik baru kena buat pembedahan kecil..huhuhu..yes 50% akan jadi semula.
Sebabnya ialah saya sudah lupa..boleh macamtu?/hahhah..I sorang yang masuk jumpa doc lepas dia cakap
kena buang la semua aku cuak dan lupa apa beliau bagitau..ada boyfriend pun tunggu kt luar jer.
Dah la buat muka bosan menunggu turn..alahai boyfriend ku ni..tengok muka dia 

Tengokkk tengokk muka dia !!..kesian aku kan..hahaha..gambar gegar yek?
biasalah tukang snap pun pegang camera tak kuat..


 Ni lah tukang snap tu..aku snap gambar dia bukan main cantik g..huhhh..
dah besar la budak ni..sweet and cute kan..
bole puji anak saudara sendiri..hehehhe..tp dah betul ;)


 Yang ni bukan sakit tapi cari sakit..huhuhu..dah tau gatai gagah makan..
Ini pula antara dialog boyfriend aku.siap like lagi tu..huhhh.
.kadang-kadang teringin la kan nk mkn..hehehehe..



.






Khamis, 15 September 2011

Raya lagi ke??

Lama kan tak tengok picture-picture ur truly ni kan kan kan...nak tengok ???hehee jom wajib tengok supaya kot-kot boleh pening atau migrain...hahahahaa..



Agak-agak ada migrain datang ?huhuuu belum??next entry la ye..kesiannn kt org yg tengok..huhuuu..
tenet ni slow pulak dia malam-malam..Eh! (bulan ni xbaca majalah eh lagi) tajuk ada kaitan ke sayang-sayangku??belasah jer..hehehehe.. :))

Kasih tercipta

Wahh malam-malam berjiwang la pulak makcik...hrmm sekali sekala kan u all..
Now aku sangat-sangat happy@gembira dan dalam masa yang sama aku juga takut if semua ini hanya sementara..u get it what i mean dear?huhuuu..macam mana nak cakap yek..tetiba tak pandai nak explain.Oke macam ini..dalam percintaan beb..
Lumrah la kan dalam percintaan mula-mula happy bahagia and the same time boleh sedih kecewa if putus tengah jalan..huhuuu..Jauhkan dgn i ok..and yes aku juga pernah jadi macam ini dgn the same person.trauma la kan bila jadi macam ni..selalu juga aku terfikir kalau-kalau terjadi balik sebab aku betul-betul sayang dia...tak salah kan kalau kita fikir macam tu dan supaya dapat elakkan apa yang terjadi dulu.huhuu..risau risau....
Semoga kasih yang tercipta antara kami berkekalan..

Sabtu, 10 September 2011

Satu hari dihari Raya

Selamat Hari Raya semua...
Lambat la pulak update cite raya ni..tup tup dah raya ke 12 hari ni...kejap je kan.. dh basi ke cite raya ni?..disebabkan ini maka saya pun cuma nak upload picture jer boleh??ekekeke..pemalas kedahnya..nanti2 kita story bolehhh....
bersama sugarmummy dan sugardaddy saya :)

 bersama sepupu-sepupu versi camera murah..
bersama tok..

im followw

Now saya hanya mengikuti laman sosial ini-ini sahaja..







Sekian dari bilik tido berita .. ;)

Ahad, 14 Ogos 2011

sha narlia macam-macam

Macam-macam sha narlia ni..
Tadi saja godeh-godeh belek-belek folder picture,
ternampak picture sha narlia yang macam-macam versi punya...
Last two week actually bufday dia..sekejap la jugak umurnya menjangkau 4tahun..
Budak-budak sekarang dah terlampau cerdik dan pandai berkata-kata..Tak terlayan kan..
Jom i tunjuk-tunjuk picture dia yang macam-macam tu :)

gaya terbaru ketika bergambar...hahaha

mesti membeli mainan dan buku ketika keluar rumah..
semuanya dia cekap..huhuu
take picture sendiri nih..hahha..
ni pun..cewahh cewahh pandang lain tempat nampak..hahahha
tudia pulun budak ni..
control ayu..cehhh..
makan??sgt-sgt berselera..even kurus..huhuuu
setiap bulan bufday nya..hurmmm
peace..







love love her so much :)

Isnin, 8 Ogos 2011

L@ngk@wi

huhuhuhu...nak gelak aku bila baca-baca balik post status kat facebook kalo time aku nak p langkawi .. kawan-kawan semua sibuk aih..huhuhu..macam-macam komen depa..jom sharing ngan korang..tak semua la aku post tentang p langkawi ni..kadang-kadang jer... :)




Ahad, 7 Ogos 2011

happy bufday mama..

tanggal 29julai bufday mama ku..so km pun pergi la mencari kek..kt mana ye?tentu la secret recipe !!!


mencari-cari yang kek yang sedap..

tersengih bila mendapat kek idaman...


tadaaaa  indulgence chocolate cake...
tudia budak penyibuk sudah datang..heheee






::  Semoga mama panjang umur dan sihat selalu..Amin. ::

Isnin, 11 Julai 2011

tak suka

Ok apabila saya bercakap tentang tak suka bukan maksudnya saya ini seorang yang sempurna...Yes im actually also not a perfect.awwww .Tapi kadang-kadang perangai sesetengah orang yang saya rasa tak patut mereka bertindak begitu begini....
Kita semua dah matang dan dah tua untuk fikir la sesuatu benda yang patut atau sebaliknya..Fikir akibatnya .dan juga perasaan org lain..Satu lagi please-please la dont' be sangat-sangat hypocrite dan talam dua tiga muka dengan kawan-kawan..perghhhh .Saya sangat tak suka..
Kadang kita boleh agak la orang itu betul-betul ke just hypocrite baikk.....mana tak nya depan kita dia dah tunjuk perangai sebenarnya and no wonder la dibelakang kita pun dia lakukan benda yang sama..rite???
And yes my muka nampak mcm sombong la apa la tapi hati kitew baik awkk...Insyallah :)

Tu jer nk berleter kejap..gud nite

Isnin, 20 Jun 2011

Ya Robbi

Sometimes we forget

Sometimes we're idle

Sometimes we're blind

HE's watching us

Ya ALLAH..

Indeed humans are forgetful by nature

Even if overwhelmed by a thousand advice every time

Still hard to penetrate the heart because of sins

That form a barrier between me and HIM



Uh' back then in the dark gloomy world

Although lights,fast songs made me dance

Together with them on the same ark

Drenched in sweat oh' filled with shame

Yah' yah' I forgot



I'm day dreamin..

Happily engrossed even for awhile

But the pleasure..

Can't be expressed

Why?

Because I have no grasp of reality

I'm lost amidst the worldliness

World oh' world



I am only human

Who often forget

Who are always idle

With the lies and deceit oh' world



Ya ROBBI

I submit everything

Accept my prayer



If you ask me honestly uh' Why is the world like a magician

Playing the illusion and blurring the mind

Everything in front of our eyes looks oh' so good

But in actual fact oh' it's the opposite



HIS book,HIS words which I'd once forgotten

I start to recite even if I'm slow as a turtle

For I know this is the book of answers to

The world's crossword puzzle



I'm day dreamin..

Happily engrossed even for awhile

But the pleasure..

Can't be expressed

Why?

Because I have no grasp of reality

I'm lost amidst the worldliness

World oh' world



I am only human

Who often forget

Who are always idle

With the lies and deceit oh' world



Ya ROBBI

I submit everything

Accept my prayer


Bridge
I'm helpless

Please forgive..Please forgive..(Ya ALLAH,my LORD)

Give me the light

Please forgive me..Please forgive me..(Please forgive me)

Place me in your paradise



Ya ROBBI

I submit everything

Accept my prayer



Back then when someone said that prayer is the pillar of faith

I had my doubts..

But now I'm certain

Alhamdulillah..

 
 
 
YA ROBBI frm khurafat film

Ahad, 19 Jun 2011

Rabu, 15 Jun 2011

saya bagi kamu :)

Sekarang tiba masanya saya pula memberi kamu...hehehe....
dlu-dlu( -adiah-dpt-adiah )kamu memberi saya. (geli dak ayat i)hahaha..
bff i la u all.. bufday present in adv to her la..berpeluh gak aku nk mencari..akhirnya dpt juga..
taktau berkenan ke dak minah tu..Tapi ini dtg dr oversea ok sayang..mesti kamu suka..
tdk terdapat disini ;) ye kee???pandai-pandai jer aku


next year cari tema adiah lain pula ye..actually dgn cara ini dpt
eratkan persahabatan kami yg dekat 13thn ni..
sajasukasukabukannakmenunjukpunnn..

Ini lah bff saya..saja kecilkan sbb dia tak suka tunjuk-tunjuk kott picture dia..tp tetap nk tunjuk..haha



Eh-eh korang td i tgh makan benda-benda semua ini..erkk..Alhamdulilah..
                                  tak sedap pun..hehehe..

Ni pun tak sedap sgt..selalu order if mkn kt sini..taktau kenapa bila tak suka tapi tetap order..haha..tlg jwb sat sesapa..
Nampak-nampak???dh tinggal half dah bila take pic..so mean that yg ni mmg sedap ler..tawaf la berapa kali pun kt tmpt kek tu tetap pilihan hati yg ini..huhuuuu..
Apa kes cerita makanan lak ni tersasul..heheee..mcm nk jimatkan entry je..aha betul tu malas la pulak nk buat entry baru so terus jer cerita kan..hahahaaa..bye
Related Posts with Thumbnails